Сертифікація виробництва харчових продуктів

Проведення сертифікації виробництва органічної продукції в галузі Виробництва харчових продуктів є одним з наших основних видів діяльності, де ми маємо багаторічний досвід.

Органічний харчовий продукт — харчовий продукт, отриманий в результаті органічного виробництва відповідно до вимог стандартів.

Ми маємо досвід сертифікації виробництва харчових продуктів за міжнародними та приватними стандартами: Органічний Регламент ЄС, Органічний Стандарт Канади (COR), Bio Suisse (Швейцарія), Naturland (Німеччина), KRAV (Швеція) в Україні та за її межами.

Асортимент органічних харчових продуктів, який сертифікує Органік Стандарт в Україні та Молдові дуже широкий. Серед асортименту є майже всі позиції споживчого кошику, зокрема дитяче харчування, спеції, ефірні олії, чай та кава тощо.

Сертифікація здійснюється шляхом перевірки та встановлення відповідності методів виробництва та самих продуктів вимогам органічних стандартів. Після успішного проходження сертифікації видається Сертифікат міжнародного зразка, що дозволяє отримати доступ на ринок органічної продукції з преміальною ціною.

Органік Стандарт забезпечує комплексний пакет послуг із інспектування, сертифікації за низкою стандартів та постійного сертифікаційного супроводу, що значно полегшує процес для кожного Оператора. Для нас є важливою компетентність наших фахівців, ми постійно вдосконалюємо їхні навички та підвищуємо кваліфікацію. Завдяки цьому, клієнт отримує високоякісні послуги.

Вимоги до виробництва перероблених харчових продуктів

Загальними вимогами до органічного виробництва перероблених харчових продуктів є:

  • Використання переважно таких методів виробництва:
    • біологічних;
    • механічних;
    • фізичних.
  • У разі, якщо неорганічна продукція виробляється або зберігається на тій самій потужності, що і органічна, оператор повинен:
    • виконувати операції з переробки органічної продукції відокремлено у просторі або часі від подібних операцій з неорганічною продукцією;
    • зберігати органічну продукцію до та після відповідних операцій окремо від неорганічної продукції;
    • вживати необхідних заходів для забезпечення ідентифікації партій продукції та запобігати змішуванню або підміні неорганічною продукцією;
    • виконувати операції з органічною продукцією лише після належного очищення виробничого обладнання та інвентарю.
  • Використання сертифікованої органічної сировини.

  • Обмеження кількості використання харчових добавок і технологічних добавок.

  • Органічний продукт повинен містити ≥95% інгредієнтів с/г походження органічної якості.

  • Можливе використання таких інгредієнтів, якщо вони передбачені умовами стандарту з органічного виробництва, а саме:

    • технологічні добавки;

    • натуральні ароматизатори або натуральні ароматичні препарати;

    • мікроорганізми та ензими;

    • мінеральні речовини, мікроелементи, вітаміни, амінокислоти та інші мікронутрієнти, які додаються в харчові продукти для дієтичних цілей (лише якщо передбачено законодавством);

    • барвники, призначені для маркування м’яса та яєць в шкаралупі.

Стандарти

Органічне законодавство України

Органічне законодавство України

Сертифікація відповідно до законодавства України є обов'язковою для виробництва та реалізації органічної продукції в Україні.

Стандарт МАОС, еквівалентний Регламентам ЄС

Стандарт МАОС, еквівалентний Регламентам ЄС

Сертифікація відповідно до Стандарту МАОС, що еквівалентний Регламентам ЄС, наразі є єдиною можливістю для експорту органічної продукції з України в ЄС.

Регламент ЄС 2018/848

Регламент ЄС 2018/848

Сертифікація відповідно до Регламенту ЄС 2018/848 для експорту в країни ЄС з України буде обов'язковою не раніше 2024 року.

Органічний Стандарт Канади (COR)

Органічний Стандарт Канади (COR)

Сертифікація відповідно до Стандарту Канади є важливою умовою експорту органічної продукції в Канаду, а також допоможе експортувати в США.

Bio Suisse

Bio Suisse

Сертифікація відповідно до стандарту Bio Suisse є обов'язковою умовою для експорту продукції до Швейцарії.

Naturland

Naturland

Сертифікація відповідно до стандарту Naturland дає додаткові переваги під час експорту продукції в Німеччину.

KRAV

KRAV

Сертифікація відповідно до стандарту KRAV дає додаткові переваги під час експорту продукції в Швецію.

Якщо у вас виникли запитання, зв'яжіться з нашим фахівцем

Олена Манзюк

Заступник керівника відділу сертифікації, провідний фахівець із сертифікації

Електронна пошта